Vattenparker som ger mycket adrenalin

Den som söker adrenalin genom att åka vattenrutschkanor har mycket att välja mellan. I Brasilien finns det en åkattraktion som heter Insano och motsvarar 14 höghus i höjd. Den var tidigare världens högsta vattenrutschkanan till att Verruckt byggdes i USA. Verruckt är totalt 85 meter hög och två till tre personer åker samtidigt i en gummibåt. Både höjden och farten kan få det att pirra i magen på de flesta.

Leap of faith ligger på Bahamas och ser ut som ett Mayatempel där åkturen startar med ett 20 meter högt fall. Resterande del av rutschkanan går genom ett genomskinligt rör. Det genomskinliga röret i sin tur går genom en bassäng som är helt fylld med hajar. Siam park ligger på Teneriffa och har som vattenpark blivit utsedd till världens bästa vattenpark. Den är modern och har många vattenrutschbanor som kan bjuda på det lilla extra. Det är innovativa tankar och finns många spännande möjligheter till adrenalin som inte går att hitta på andra håll. Runt om på många av de vanligaste turist resmålen finns ofta någon typ av vattenpark där det finns möjlighet att leka av sig oavsett om man är liten eller stor. De flesta parker brukar ha ett brett utbud av olika aktiviteter så att det finns något både för den som söker adrenalinkickar och den som bara vill ta det lugnt och flyta runt på en madrass.

Ta med barn till en vattenpark

vattenpark

Vattenparker är något som lockar de flesta barn redan från tidig ålder. Mindre barn finns det oftast speciella avdelningar för. Här är vattnet väldigt grunt och fokus kan ligga på att uppleva saker med sina sinnen. Det är ändå otroligt viktigt att man som vuxen hela tiden ser till att ha fullt fokus på sitt barn och verkligen inte släpper dom med blicken. En olycka går snabbt och ett barn som drunknar sker i tysthet. För de lite äldre barnen brukar det gå att välja mellan många olika vattenrutschbanor. Det brukar inte finnas någon gräns då det gäller ålder men istället kan det finnas en gräns på hur lång man måste vara för att få åka. Den gräns som de har är viktig att respektera då det handlar om säkerhet.

Är barnet inte riktigt moget att åka själv eller osäkert är det bra och vara med som vuxen. Man kan då börja med lugnare attraktioner och bit för bit bygga upp barnets självförtroende i vatten. Många vattenrutschbanor går det att åka någon form av ring i där man kan åka samtidigt vilket kan kännas väldigt tryggt. Har barnet exempelvis skräck för att hamna under  vattnet kan man kolla runt lite var det går lugnt och risken är liten att hamna under vatten. Som vuxen kan man dessutom stå i poolen där barnet kommer ner och vara beredd att ta emot. Då minimerar man risken och kan vara till stort stöd. Det är viktigt att aldrig tvinga någon till att göra saker, utan låt barnet ta det helt och hållet i sin egen takt.