Vattenparken som gym

Underhållningen som en vattenpark ger barn går inte att undgå, här kan de leka av sig ordentligt tillsammans med både vänner, föräldrar och andra besökare. Det perfekta stället att både svalka och rasta barnen en varm sommardag eller varför inte trotsa snön ute och bege sig in på ett blött äventyr för att få den där sommarkänslan man längtar efter när mörkret smyger sig på. Man får allt som mest springa efter dit barnen vill, precis som med lekland och lekparker utomhus. Det är ju trots allt för barnens skull som man åker dit, men det innebär inte att man som förälder kan få ut något av det.

Böljande träning

Böljande träning

Vattenland kan utnyttjas till mer än bara underhållning för barn, här kan man även själv se till att slå två flugor i en smäll och maxa den motion som en vattenpark faktiskt ger. Bara att röra sig i vattnet förbränner mer än det gör att bara gå, men man kan maxa detta väldigt enkelt. Kan man övertala sin familj att hänga i vågpoolen en stund så finns det fantastiska övningar som kan utföras i denna. Vattenjogging är en av de saker som passar bra i denna pool, men det är förutsatt att man är i den djupare delen av poolen där man har vatten minst upp till bröstet. Finns det inte möjlighet att ta sig ut så djupt kan man i en grundare del gå emot strömmen och försöka jogga framåt, du kommer bli förvånad över hur krävande detta faktiskt är.

Mänsklig båt

Har man barnen på en flytande tub eller liknande så kan man ta tag i kanten på denna och flyta på magen, sedan använder man sig själv som motor och antingen sparkar eller imiterar joggning för att ta sig runt i vattnet. Annars kan man försöka hålla sig på plats genom att variera sparkar framåt och bakåt. Förutom detta kan man, förutsatt att de badkläder man har på sig tillåter det, testa att ”hoppa över” vågorna när de kommer. Antingen kan man hoppa rakt upp eller så kan man göra det svårare och dra upp knäna till magen när man hoppar, detta ger ett bättre motstånd samtidigt som själva träningen är skonsam för lederna och utmanande för hjärtat.

Stärkande muskler

Flyter man istället på en ring längs de strömmar som ofta finns på vattenland så kan man även här få in en del träning. Medan man ligger på rygg på en ring kan man låtsas att man har ett bälte rakt över sig, detta kan man sedan föreställa sig att man drar åt så naveln ”dras in” i riktning mot ryggen. Man ska dock undvika att bara skapa ett tomrum i magen, fokusera istället på att minska hela omkretsen av din mellandel. Håll detta sedan i 10-15 sekunder, släpp och försök igen. Denna övning är perfekt var man än är och är bra för att stärka musklerna för en bra hållning. När man är klar med detta kan man ta sig en tur till och istället fokusera på en annan övning. Oftast låter man händerna hänga fritt på sidan av ringen när man flyter fram, en naturlig ställning som bör utnyttjas som en bra träning. Spänn axlar, bröst, biceps och triceps medan du pressar dig in i ringen. Detta håller man i 10-15 sekunder innan man släpper och upprepar. Två vändor på denna ström är inte omöjligt att få med familjen på och ger en underbar träning.

Stärkande muskler

Ett perfekt avslut

Jag tycker det är perfekt att kunna kombinera min träning med mina barn på detta sätt, men efter att ha gått genom alla dessa stegen känns det som man är värd en stunds avkoppling. Detta förutsätter nästan att man är två personer, annars får man helt enkelt vänta tills man kommer hem igen. Men har man sådan tur att man är två personer där med barnen så kan man ta tillfället i akt och smita iväg för en kaffe eller ett glas vatten och slå sig ner i första bästa stol man kan hitta, är man som mig så smiter man dessutom förbi och hämtar telefonen man låst in i värdeskåpet innan man slår sig ner. I vanliga fall brukade jag sitta och se ut över alla som lekte, men jag har funnit att det är bra mycket mer avkopplande att ta sig en tur på internet. Här är det lite blandat var jag gör men att kika badkläder på BeachWear har blivit lite standard, i den miljön är man ändå inspirerad. Ett annat måste för min del är en stunds hjärngymnastik vilket jag får genom Pokerstarscasino som ett komplement till den fysiska träning jag precis fått, och det sista är tv-tittandet som både ger underhållning och avkoppling, ett perfekt avslut på en underbar dag. Med denna underhållning i en hand och kaffet i den andra får jag den tid jag behöver för att kunna koppla av en stund och ladda om så jag orkar leka en stund med barnen innan det är dags att bege sig hemåt igen.