Vattenlek i shoppingcenter – del 2

Köpcenter brukar alltid ha någonting för alla, butiker för barn och vuxna, butiker för de som älskar kläder och butiker för de som gillar att skapa. Ja för att ha ett shoppingcenter som lockar alla måste man se till att ha någonting som lockar alla besökare, sen är det upp till kunderna att själva slåss om vilken butik de ska ta sig till föst. En del köpcenter har lyckats bättre än andra med detta och i de nyare man bygger satsar man mer och mer på underhållning. Heron city i Kungens Kurva, byggt av fastighetsmagnaten Gerald Ronsons företag Heron International blev det en blandning av både shopping- och nöjescenter. Här kan både barn och ungdomar roa sig med arkadspel och bowling. Men jämfört med det i Edmonton är det knappt mer än ett vanligt centrum, här finns egentligen inte så mycket om man börjar ta en närmre titt.

Underhållning till max

Ett så unikt shoppingcenter som West Edmonton mall väcker så klart uppmärksamhet från andra länder som också har ett intresse av att ge sig in på detta spår. I China byggde man New Century Global Centre, där 400 000 kvadratmeter av byggnaden är avsatt till enbart shopping. Sedan 2013 har kan kunnat kliva in här och spendera dagen med shopping i någon av de otaliga affärer, njuta av bio på IMAX biografen och ta en skridskotur på isrinken. Ja här finns till och med kontor, konferensrum av den större modellen och ett Universitetskomplex. Skulle man inte kunna ta sig genom detta center på en dag så kan man alltid ta in på något av de flera hotell som finns här. Med plats för hela 20 stycken av operahusen i Sydney finns det självklart plats för även ett vattenland.

Snurrigt kul

Mitt i detta enorma center finner man Paradise Island Waterpark, ett vattenland med designat för hela familjen. Här hittar man FlowRider som är en maskin avsedd för surfing, någon som är spännande för både stora och små att testa på. I Wave River kan man flyta fram på en flod med tropisk känsla, träden kastar skuggor över vattnet och avkopplingen infinner sig trots ljudet från lekande barn. Med det utrymme man hade att bygga på lyckades man även få till en loop som den modiga kan testa på. Vill man ta sig en paus från det blöta kan man testa på höghöjdsbanan som går över bassängerna, en helt klart nervkittlande paus från den annars blöta leken.

Plaskande lek

Som man vet vill Kina gärna vara störst när det kommer till det mesta, och det är inget undantag nr det gäller detta vattenland. Här kan man ta sin handduk och lägga sig ner på sandstranden som gränsar till poolen, en vit sandstrand så klart som ger den rätta badkänslan. För barnens nöje kan man följa med till AquaPlay där barnen kan leka av sig i ett plaskande och spännande äventyrsland, här kan de även åka någon av de lite mindre rutschkanorna anpassade för mindre barn. Är man lite äldre finns det dock en mängd färgglada vattenrutschkanor som kan få blodet att rusa på den mest äventyrlige.