Vattenland i Sverige

Vattenland är mycket populärt för allt från barnfamiljer till kompisgäng. Vilket vattenland som passar för de som söker lite spänning och bad, eller att sola under tiden, beror på utformandet av självaste vattenlandet. Det finns många olika namn för vattenland.

Vattenland i Sverige

För att sticka ut och förklara just sitt vattenland med bättre ord så kan de istället exempelvis heta sommarland, äventyrsbad och actionbad. Det finns vattenland som befinner sig enbart inomhus eller enbart utomhus, vissa har delar som befinner sig lite inomhus och resten utomhus. Den populäraste tiden för vattenland i Sverige är självfallet somrarna, speciellt den senaste sommaren då den var rekordvarm. Om det då kommer bli så varmt i år igen är det en toppen idé att semestra i Sverige och varför inte testa på att svalka sig i ett av Sveriges alla vattenland. Här nedan så kommer exempel på några av Sveriges olika vattenland.

Vattenlanden

  1. Skara Sommarland

Detta vattenland befinner sig ca 8 kilometer utanför staden Skara. Vattenlandet som klassificeras som sommarland har säsong från juni till och med augusti. Skara sommarland har ett imponerande antal besökare per säsong på över 300 000, detta gör sommarlandet till en av de största nöjesparkerna i hela Norden. Varje sommar så har de även ungefär 400 individer som säsongsarbetar. Sommarlandet har cirka 45 olika attraktioner på sitt område. I anslutning till sommarlandet så finns en camping där finns ca 300 olika stugor och med plats för runt omkring 800 stycken tält eller husvagnar.

  1. Sunne Sommarland

Detta vattenland ligger i staden sunne i Värmland. Vattenlandet har per säsong omkring 55 000 stycken besökare. Under året 2018 så blev sommarlandet utsedda till att vara det tredje bästa av alla vattenland i Sverige. I sommarlandet så finns det över 15 olika attraktioner och det är säsongsöppet mellan juni och augusti. Antalet säsongsanställda landar på omkring 50 stycken. Även i  Sunne finns det i anslutning en camping, Sunne Camping. Där finns det plats för 415 gäster som väljer att bo i  husvagn, tält, husbil eller de trettiotalet stugor för de som föredrar att bo i det.

  1. Gustavsvik

Gustavsvik är en fritidsanläggning inte långt ifrån det centrala Örebro. Anläggningen kom till år 1938. Hela anläggningen består av utomhusbadet, campingen, inomhusbadet med olika hopptorn, motionsbassängen och upplevelsebadet. Upplevelsebadet har renoverats och genomgått stora förändringar två gånger under de senaste 17 åren, för att alltid ha lockande attraktioner. Upplevelsebadet kallas nu för The Lost City och är djungelinspirerat. Gustavsvik är i nuläget den största badanläggningen i Norden och håller öppet året om. Förutom utomhusbadet som begränsas till passande säsonger.

  1. Kneippbyn

Detta vattenland befinner sig på ön Gotlands västra kust, bara 3 kilometer från Visby. På detta vattenlandet så finns det åkattraktioner som ska passa alla besökare i alla åldrar. Det finns 17 olika nedfarter i 9 olika banor. Dessutom så finns det 7 stycken pooler på området. Det är ett säsongsöppen vattenland som håller öppet från slutet av maj till slutet av augusti. Anledningen till att den säsongsöppna tiden är längre här än exempelvis i Skara Sommarland är på grund av att klimatet tillåter längre öppen period. Kneippbyn anordnar även en busstur mellan dem och Visby, mot en avgift. Från tidiga förmiddagen till den sena kvällen, med undantag för sena söndagskvällar.

Vattenland i Sverige