Vattenäventyr i Kanada – del 2

Kanada har ett stort utbud av vattenparker runt om i landet där de flesta är uppbyggda utomhus, men det finns även en del inomhus, bland annat Fallsview Indoor Waterpark i Niagarafallen. Detta är den största inomhusparken i Kanada och erbjuder mer än bara bad. Parken i sig är strax över 1 hektar stor och är placerad bara ett stenkast från Niagarafallen. Här inne kan man hitta 16 vattenrutschkanor, en enorm pool med vågor, varma källor och ett utomhusdäck med pool. TripAdvisor röstade fram denna park till den bästa i Canada två år i rad och man förstår varför ganska fort när man börjar se över parken.

Vattenfall inomhus

Utbudet av vattenrutschkanor är stort, här kan du ta en matta och utmana en vän, familjemedlem eller någon annan besökare i de kanor som är placerade sida vid sida, gjorda för att tävlas i. Är man inte så sugen på tävling kan man testa någon av de fyra tubkanorna där du kan antingen åka ensam eller med en vän i en gummibåt ner för dessa roliga kanor. För att göra det än mer kul har parken byggt upp The Canadian Plunge, en gigantisk vattencentrifug där man i en gummibåt åker en eller två personer genom kanan som tar en högt upp på kanterna för att tillslut plaska ner i poolen. I Beach House kan man hitta ett helt lekland i vattnet, ett regnfort med kanor, repstegar och trappor där en gigantisk hink är redo att dränka allt i vatten. Är man lite mindre kanske inte detta passar så bra då vattnet forsar ner, istället har man byggt upp ett lite mindre vattenland med strömmar och mindre kanor där barnen kan plaska bäst de vill.

Varmt året om

Vill man inte åka kanor eller är det kanske bara dags att ta en liten paus så kan man ta en gummiring och kasta sig i poolen med cirka en meter höga vågor. I denna poolen kan man gradvis kliva i så det passar alla och gummiringen är inget krav, dock kan det vara väldigt kul att flyta runt på den medan vågorna för en runt. Blir åkandet alldeles för mycket kan man kliva ut på soldäcket och njuta i antingen solen eller poolen här ute, soldäcket värms dessutom upp under vintern. Behövs det extra mycket avkoppling finns istället möjligheten att koppla av riktigt ordentligt i de hästskoformade värmekällorna där jetstrålar skjuter ut varmvatten kring din kropp i dessa två bubbelpooler.

Rocklegender

Ett sådant här ställe kräver nästan mer än bara ett besök över dagen med tanke på hur mycket det finns att uppleva, vilket man förstod när man skapade parken. I anslutning till parken finns flera hotell där man kan övernatta för att kunna njuta av parkens roligheter mer än bara en dag. Självklart finns även restauranger för den hungrige. Här finns ett café men känslan av en regnskog, en buffé placerat högt upp i Sheraton Hotel med en fantastisk utsikt över Niagarafallen. Som om inte dessa två räcker så finns här även Hard Rock Café som erbjuder god mat i sällskap med de största rocklegenderna.