Vattenäventyr i Kanada – del 1

Bada har länge varit en underhållning för hela familjen och det har dykt upp fler och fler äventyrsbad runt om i världen, inte minst i Kanada. Parker med vattenrutschkanor, gummiringar och annat skoj finns spritt över landet och med tanke på hur kanadensiska köpcentrum kan se ut är äventyrsbaden minst lika värda ett besök. Magic Mountain i Moncton är den största vattenparken i Atlantprovinserna där poolerna är uppvärmda och leken kan vara i timmar. Parken erbjuder så kallade body slides som passar både den som vill åka lite lugnare och den som vill ha en fartfylld spänning. Det finns tre med lite mjukare svängar och fall varav en, The Turbo Tunnel, är en helt stängd och mörk kana som slingrar sig i form av en 8:a vilket ger en total resa på 780 grader. Vill man vara lite våghalsig kan man istället testa The Kamikaze, en nästan 30 meter nästan vertikal lång åktur.

Transparant fall

Detta är dock inte den värsta vattenrutschkanan som detta äventyrsbad har att erbjuda. För de allra modigaste finns Torpedo, den första i Kanada som har en skybox droppkapsel. Till denna kana kliver man in genom transparanta dörrar och vågar du kan du inspektera ditt öde genom det transparanta golvet. Utgångsvinkeln i denna åktur har genomgått noga kalkyleringar i samband med hur snabbt golvet försvinner för att kunna skapa en så bra känsla av viktlöshet som möjligt samtidigt som åkturen är säker och konsekvent.

Barnen i fokus

Dessa kanor är inte det enda i denna park som har fått fokus, här erbjuds även åkturer med både mattor och gummiringar. Dessutom finns en avskild del för bara barn med lite mindre vattenrutschkanor och annat skoj där barnen kan skvätta vatten, leka och ha kul utan en oro om större barn. Har man tröttnat på badet kan man istället ta sig en sväng på parkens tivoli som erbjuder ett antal karuseller för alla.

Störst i BC

Befinner man sig istället på andra sidan landet kan man besöka British Colombias största vattenpark Cultus Lake som är den tredje största i hela Kanada. Här finns ett flertal pooler och hela 16 vattenrutschkanor blandat för alla åldrar, en vattenpark som erbjuder några av de mest extrema kanorna. Men detta är inte bara ett äventyrsbad, man har även expanderat det som tidigare bara var äventyrsgolf till en nöjespark för hela familjen. Hit kan man gå om man tröttnat på vattenlekarna och istället vill roa sig på torra land. Man la ner mycket tid på att göra detta till en nöjespark för alla och man lyckades.

Två upplevelser

Parken erbjuder attraktioner exklusiva för just Cultus Lake och den har vunnit priser försitt fantastiska hantverk. Här möts man av överraskningar runt varje hörn och det börjar redan vid entrén där det otroligt nog är helt gratis att gå in. Båda parkerna ligger bara en timmes färd från Vancouver och garanterar en underbar heldag för hela familjen vare sig man vill hålla sig torr eller inte, dock skulle jag rekommendera en övernattning i närheten så du hinner njuta av dem båda på en varsin heldag.