Världens största vattenpark inomhus

Här i Sverige är inte vattenparkerna de största som finns, men klimatet tillåter inte bad utomhus året om, vi har en hel del äventyrsbad placerade inomhus, men de kan inte jämföra sig med de som finns där ute i världen. Cirka 5 mil från Berlin finner vi världens största äventyrsbad inomhus, belägen i en före detta flyghangar vilken frostas av snö på vintern har man byggt upp Tropical Islands Resort där klimatet är varmt och fuktigt året om. Med cirka 6,4 hektar klarar denna park av att ta emot upp till 6000 besökare åt gången och den har något för alla.

För de yngre

För barn finns ett område med leksaker, rutschkanor och ett lekbord. Är man kanske något för gammal för leksaker kan man alltid besöka Tropino Club som erbjuder trampbåtar att köra runt i, minibilar och airhockey, dessutom an du här hitta vattenrutschkanor som inte ens lämnar föräldrarna uttråkade. Ett lekland dit man kan springa och röja runt utan att byta om från badkläderna, lego i XXL format lockar nog de flesta barn, vuxna som små. En del som besöker ställen som det här är inte ute efter spänningen med kanor och så utan vill helt enkelt koppla av en stund, för dem har Tropical Island Resort tagit fram alternativ som kan möta dessa behov också, en lagun designad efter en man kan finna på Bali erbjuder ett hett bastubad och en tropisk sjö, stor som tre olympiska bassänger där temperaturen hålls ljummen. Som om inte det var nog så kan man här känna solstrålarna genom det glastak som täcker området eller varför inte testa på dykning när man ändå är här. Den tropiska miljön ger en fantastisk känsla av avkoppling och detta är verkligen ett ställe där man kan stressa ner utan oron för väder som ändrar sig.

En dag eller en vecka

För att lyckas driva en framgångsrik park som denna måste det finnas något för alla och det är något denna park lyckats med, vill man inte åka kanor, leka med leksaker eller lata sig i lagunen kan man unna sig lite extra lyx och avkoppling i parkens fullservice spa eller varför inte ta sig ut till Amazonia där man kan simma i poolen eller kanske åka med i strömmen. Mitt i poolen kan man dessutom njuta av en dusch i de vattenkanoner som finns utplacerade. Men här ute vistas enbart den modiga när vintern lagt sig då temperaturen sjunker enormt under vinterhalvåret, men på sommaren så kan man ta sig ut och njuta av den friska luften. Detta är inte bara ett bra ställe för den som vill komma bort bara över dagen, här finns övernattningsmöjligheter så som stugor med teman och känslan av en tropisk semester. Men rummen man kan hyra är inte sämre dem heller, och för den äventyrlige finns alternativet tält utomhus i sanden. Man kan alltså enkelt spendera en veckas semester i detta paradis oavsett hur väderprognosen ser ut, och visst vore det underbart att kunna njuta av allt detta roliga utan en tanke på om regnet lurar eller inte, snäppet bättre än en chartersemester.