USA:s dödligaste vattenpark

Vattenparken vid namn Action Park var belägen i staden Vernon i delstaten New Jersey, under den tiden den var i bruk. Parken var påtänkt för första gången årtalet 1976 och det var utifrån ideér som bland annat mannen Eugene Mulvihill med ett företag hade. Det som ägarna hade i sin tanke var att det skulle bli ett ställe dit man kunde åka året om då de redan hade ett skidområde. Vattenpark delen var alltså den del som skulle attrahera människorna att åka dit även sommartid. Årtalet 1978 så lades två stycken vattenrutschkanor till samt en bana för go-kart bilåkning.

Endast ett år efter så expanderades sommarparken och fler rutschkanor lades till och även en mindre men djup pool samt tennisbanor och softball planer. Årtalet 1980 gjordes ännu en stor satsning på sommarsortimentet med en stor expansion. Tack vare denna så blev parken till en av de största i hela nordamerika. Parken bestod i det läget utav det imponerande antalet av 75 attraktioner. De mest framgångsrika åren för parken var där i början till och med mitten av 1980-talet. De flesta utav attraktionerna var fortfarande i bruk samt så hade inte deras rykte om att vara livsfarligt utvecklats och spridits till sån vidd. Det var 1982 som mardrömmen bakom parken startade, det inträffade då under en vecka två dödsfall i parken.

Detta ledde självklart till att en attraktion var tvungen att stängas ned permanent. Människans respons på dessa två dödsfall var inte som förväntat, istället fortsatte folkmassorna att strömma dit precis som om att ingenting hade hänt. Sedan inträffade dock ytterligare två dödsfall under en och samma sommar årtalet 1984, dessa två dödsfall ställde till det för parken mer än de föregående två. Parken stod då med både legala och finansiella problem när de blev stämda som en följd av dödsfallen. Parken hade använt sig av ett icke godkänt försäkringsbolag vid försäkring av parken. Det slutade med att CFO:n av parken, Eugene Mulvihill, erkände sig skyldig i försäkringsbedrägeriet.

USA:s dödligaste vattenpark

Inte ens detta saktade ned parkens vinster, enligt uppgifter på papper så fortsatte folkmassorna att vallfärda dit och parken gick med rejäl vinst. Från ungefärligen årtalet 1980 så hade parken över en imponerande miljon besökare varje år. På en helg kunde parken ha så mycket som tolv tusen besökare. Detta skapade då parkens ursäkt att om man ser till statistiken så är det inte så troligt att skada sig eller dö. Ändå så kunde akuten behandlar mellan fem och tio stycken skadade från vattenparken under en och samma dag. Tillslut fick även parken köpa in extra ambulanser till staden Vernon så att de kunde hinna med alla olyckor. Årtalet 1997 så stängdes parken ned och dess ledning gick i konkurs. Idag står det dock en annan vattenpark på platsen som leds av en annan ledning. Självklart har alla livsfarliga attraktioner tagits ur bruk.

Några av de dödliga attraktionerna

En av de dödligare attraktionerna i vattenparken var just vågpoolen. I den poolen dog tre personer mellan årtalen 1982 till och med 1987. Vågorna i poolen kunde bli så otroligt höga så att människorna inte hanterade dem och då drunknade som resultat. En annan dödlig attraktion var en av vattenrutschkanorna. Problemet var att en människa dog av ett fall då personen kanat ur banan i en sväng.