Sveriges äventyrsbad – del 2

Det finns en hel del badhus i Sverige, och det kanske inte är så konstigt med tanke på hur kallt det är i luften majoriteten av året, då behöver vi en inomhusmiljö där vi kan kasta oss i vattnet utan en tanke på förkylningar. Men det finns dock ett par vattenparker som är belägna utomhus även här i Sverige och det mest kända måste vara Skara sommarland. Vem har inte tjatat på sina föräldrar om ett besök till detta ställe, en längtan baserad på vad man fått höra från andra som faktiskt varit där och några få bilder i en broschyr.

Vardagstristessen är ett minne blott så fort man kliver in på detta område, här har man satsat allt för att alla åldrar ska ha det kul, känna sig avslappnade och få en fantastisk upplevelse både i vattnet och på torra land. Parken är indelad i fyra zoner, du har vattenparken där du kan ha kul i vattenrutschkanorna, ta dig en tur i gummibåtarna eller varför inte sätta dig ner i en stor plast ring och färdas genom svängarna i Forsfärden där vattnet är strömt. I denna attraktion slipper du branta backar och plötsliga fall men inte blir det trist för det! Känslan av att befinna sig i en riktig fors där du åker genom tunnlar blir verklig då den påminner mycket om de forsar vi har i Sverige. Ett säkert sätt att uppleva charmen med forsränning och en upplevelse man sent glömmer.

Slingrigt tema

Ormarna viper, mamba och anaconda och kan vi här se gestaltade som vattenrutschbanor vilka slingrar sig ormlikt ner för berget, en kittlande upplevelse som blev årets nyhet 2016 där man åker utan ring eller matta. Ett måste för den som älskar fart. Vill man istället åka något tillsammans med andra kan man välja attraktionen Cobra där man sitter 2–4 personer i en gummiflotte formad som en fyrklöver. I denna färdas ni sedan genom tunnlar och svängar och avslutas sedan upp för en jätte vägg. Attraktionen är döpt just för att dess utseende påminner om en kobra med sina ränder som slingrar sig genom parken och avslutas med en rundad vägg som för tankarna till en kobras huvud och detta är den första attraktionen i dess slag i norden. Skulle man mot förmodan dock inte vara så sugen på badet så finns det fler delar av detta äventyrsland, på tivolit kan du åka någon av de karuseller Skara sommarland har att erbjuda. Förutom de klassiska tekopparna och radiobilarna kan du sätta dig i de bergochdalbanor som finns. Skulle detta inte heller locka så finns även möjligheten att köra go-kart på tre olika banor för både stora och små. Skara sommarland är helt enkelt ett roligt ställe för både stora och små med aktiviteter för alla, ett klart resmål för barnfamiljen, hit ska jag absolut ta med mig mina egna barn en dag när de är lite större så jag slipper jaga små barn som springer åt alla håll och kanter och aldrig i samma riktning.