Semester för barnen

Familjesemester idag är inte som det var förr, då kunde man ta med sig barnen till en plats där det fanns en lekplats om man hade tur. Barnen hittade ändå sätt att roa sig och vi vuxna var med och hittade på aktiviteter för att underhålla dem. Man var inte bortskämd med all den underhållning som idag är så lätt tillgänglig och portabel, barn behöver idag inte ha tråkigt en enda sekund om man som vuxen inte vill att de ska få uppleva det. Men underhållningen gör också så vi vuxna kan ägna oss åt alla måsten utan en massa tjat och gnäll. Jag är förmodligen en sådan förälder som hellre låter mina barn använda fantasin än serverar underhållning, men det resulterar också i att jag knappt kan hänga tvätten utan tjat.

Charter med vattenland

Vill man idag som barnfamilj åka på en utlands semester så skulle jag rekommendera ett hotell som har en bra underhållning för barnen. Det som oftast står högst upp på listan är så klart sol och bad, och vilken unge gillar inte att plaska i vattnet även utan leksaker? Jo min äldsta så klart, men även hon skulle inte kunna motstå en resort i värmen med ett vattenland. De flesta charterbolagen erbjuder idag speciella hotell som passar bättre för barnfamiljer än par eller äldre. Här är ljudnivån lite högre och barnen ska få ta plats.

Lättåtkomligt

På de flesta hemsidor till resebolagen kan man välja ut hotell som är just anpassade för barn och dessutom kan man få sålla bort de som inte har ett vattenland till barnen. Med hjälp av symboler kan man på TUI:s hemsida lätt se hur många vattenrutschbanor de erbjuder, under vilka tider det finns en badvakt tillgänglig och man vet att vattenlandet alltid ingår i priset. Det är kanske inte så konstigt att de valt denna väg när det gäller underhållning för barnen, med de få sommardagar vi har i Sverige längtar de vuxna ofta till utlandet och dess värme. Kan då ett resebolag förse kunderna med alla verktyg för nöjda barn så är hälften färdigt.

Maxat för barnen

Sol Katmandu Park & Resort har man verkligen anammat underhållning för familjer, här finns en äventyrsgolf där barnen kan tävla mot sina föräldrar. De erbjuder en spännande 4D biograf som förutom 3D effekten även kastar in både lukt och känsel i upplevelsen. För den modige kan man besöka resortens kusliga spökhus, men roligast av allt är det vattenland som man under 8 timmar om dagen har fri tillgång till. Perfekt tid för att efter frukosten vandra över och börja dagen med bus, vila under en siesta under dagen och sen aktivera barnen igen efter lunch så de håller sig lugna och avkopplade under middagen fram mot kvällen. Ja vattenland är verkligen den bästa medicinen mot vilket rastlöst barn som helst, även mitt som avskyr att bada. Försöker man få ner henne i en pool eller längs strandkanten vid en sjö får man bara skrik tillbaka, men tar man med henne till ett vattenland springer hon frivilligt i vattnet med ett leende.