De bästa vattenparkerna i Spanien

De bästa vattenparkerna i Spanien

I decennier nu har vattenparker varit populära semestermål för barnfamiljer. I Sverige kallas vattenparker också äventyrsbad eller vattenland. Vare sig man är på en dagsutflykt eller på en vecka lång semester finns det aktiviteter för hela familjen. De flesta ligger i närheten till hotell och spaanläggningar. Soliga dagar och ett varmt klimat gör Spanien till ett perfekt ställe för vattenparken.

De första vattenpark byggdes i slutat av 1940-talet men det var under 1950-talet att det blev populär med vattenpark besök under semestern. Många vattenparker är utformade med ett tema som vilda västern eller pirater och har andra bekvämligheter såsom butiker, hotell och restauranger som följer temat. Andra är i grunden lekplatser som liknar i sin stil vanliga lekplatser men som har olika vattenlek och vattenrutschbanor istället. Förutom vattenrutschbanor har vattenparker vanligtvis konstgjorda forsar, bubbelpool, vågmaskin och simbassänger med böjda former istället för den vanliga fyrkantiga. Vanligtvis finns det en barnavdelning med speciella vattenlek anpassad för småbarn.

De bästa vattenparkerna i Spanien

Det finns även inomhus vattenpark. Eftersom den inomhus vattenparker är uppvärmda kan de fungera året runt istället för bara under sommarmånaderna. För alla vattenparker är korrekt vattenfiltrering och desinfektion mycket viktigt men det gäller särskilt för inomhus vattenparker. Luften inomhus hålls relativt torr för att undvika problem med mögel och mögel och för att ta bort förhållandena som främjar bakterietillväxt. Dessutom måste park operatören undvika att använda starka kemikalier för att desinficera vattnet eftersom de kan orsaka hudirritation särskilt för barns sensitiva hud.

Några utmärkta vattenparker

Caribe Aquatic Park, som av många anses vara landets bästa vattenpark, är en del av nöjespark Port Aventura. Här finns en pirattemat lekplats för yngre barn och spännande vattenrutschbanor för äldre barn och vuxna. Vattenparken Aquarama i Benicàssim har varit en favorit sedan den öppnade för över 30 år sedan. Parken har vattensläde, bassäng med vågmaskin, olika häftiga formade vattenrutschkanor och en piratgrotta med temat lekområde för yngre barn.  Sant Lluis ligger Splash, en annan familjevänlig vattenpark med många funktioner för barn. Parken har flera välformat vattenrutschbanor. Naturligtvis finns det också en bubbelpool och konstgjord fors.

Katmandu Park, belägen på Mallorca, är utformad för att se ut som ett spännande safariäventyr. Katopia Splash Park är vattenpark delen där det finns många spännande steampunk temat attraktioner för barn. Det finns till och med en vattenborg med flera vattenrutschbanor och 150 interaktiv vattenlek. Siam Park, en av Europas största, är ett thailändskt tema vattenpark på Teneriffa. Den thailändska kungafamiljen godkände till och med parkens design. En av parkens högpunkter är Tower of Power, en enorm nästan vertikal vattenrutschkana. Dessutom har parken en egen strand för simning och solbad. En av de största spanska vattenparkerna är Aqualandia i Benidorm, ett välbesökt turistmål. Med mer än 20 vattenrutschbanor har parken ett alternativ för alla, vare sig du letar efter en lugn resa eller ett spännande äventyr. Dagens vattenparker är mycket avancerade än sina föregångare. Vissa har till och med sina egna mobilappar för att göra det enkelt att köpa biljetter. Men vattenrutschkanor i alla sina former fortfarande är hjärtat i alla vattenparker.